Meren Saaret –Lähetys Ry.
Rev. Kari Immonen
Paciuksenkaari 14 b 44
00270 HELSINKI, Finland
Phone 045 134 66 91
E-mail: kari.immonen@sea-islands-mission.com  
Facebook: http://facebook.com/Immonen.Kari
Twitter: https://twitter.com/TipiKari
Skype: merensaaret
 
     
Kia Orana & Bula! Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään klo 18.00 La 31.05.2014 Immosilla yllä olevassa osoitteessa.  Kännykkä toimii ovikoodina.  Kokous on tapansa mukaan vapaamuotoinen.
 
Sea Islands Mission Ltd. rekisteröityminen Englannissa on ollut vireillä.  Ystäväni David Penman työstää sitä Lontoossa Hänen piti käydä Suomessa, mutta meillä oli juuri silloin kahteen otteeseen kovaa vatsatautia.  Toisella kertaa olin minäkin, harvinaista kyllä, ihan punkan pohjalla. Onneksi naapuritalosta Juha Haakana viikottaisesta kotirukouspiiristämme kävi auttaen kaupassa ja apteekissa. Elämää.
 
Davidillä nyt kesäaika menee valmistellessa häitänsä.  Olen onnellinen hänen puolestansa, hän on ollut leskenä jo ihan kahdeksan vuotta. Miten tuo aika on kulunutkin niin nopeasti.  Minulla tässä lesken elämässä kohta tulee kolme vuotta täyteen Annan kanssa kahden armossa meloskellen ja kelluen.
 
Englanti on purjehtijoiden maa. Siellä ei pitkän talven pakkaslumet ja jäät sillä tavoin rajoita purjehtijoiden määrää mitä täällä Suomessa Neil ja Lynn Hunter Walesissa ovat Jumalan edessä rakentamansa teräsrunkoisen moottoripurjealuksen kanssa.  Viiden lapsen perheessä on koettu, että joku päivä sitä on lähdettävä maan ääriin.  Aluksen rakentamisessa pitkä odotusaika on kypsyttänyt tulevaa varten Jumalan kasvojen edessä, lapset varttuneet ja siirtyvät kukin vuorollaan elämään omaa elämäänsä.  Äidillä kotona totuttelemista, kun meinaa tehdä ruokaa seitsemälle, vaikka suurin osa pesueesta on jo lähtenyt pois.
 
Neilillä oli tarkoitus hankkia käyttöömme pitkänsiiman kalastusalus, mutta Englannin talous meni kuralle.  Hän rahoittaa kustannuksiansa omalla taxifirmalla. Nyt toivotaan siellä talouden tuntuvaa elpymistä, kuten muuallakin Euroopassa.  Fijillä näkymänä on mahdollisuus tunan/tonnikalan kalastukseen ja markkinointioikeus Japaniin.  Raamatullisesti lähetystyöhön lähetetään tai sitten Paavalin tavoin tehdään telttoja. Molempia tapahtuu, tunan/tonnikalan kalastus on yksi ”teltantekoprojekti”, joka auttaen kannattaisi lähetysaluksien operointeja.  Työalue on laaja ja aluksien ajan tasalla oleva varustelu ja säännöllinen huolto erikoisesti tulee hyvin hoitaa.  Paljossa ajossa uusienkin aluksien kuluvat osat ovat kohtalokkaita, jos ei ajoissa tarkastaen huolleta. Etenkin kaikki telakoinnit maksavat. Paljon aluksia menee vuosittain siellä alle aaltojen ja särkyvät riutoille, ihmishenkiä menetetään. Suurin syy niihin ovat olleet köyhän miehen remontit.  Aihetta on suhtautua järkevästi, miten haasteessa kulkea vakaasti eteenpäin. Henkilökohtaista kokemusta kyllä on ajelehtimisesta kovassa myrskyssä keskellä Fijin pahimpien riuttojen, ensin 3 vrk. ja myöhemmin 9 vrk.  Näin armosta eletään, kiitos Jumalalle! Silloin punniten tuli mietittyä; vaikka maailmassa mikä lama, silti tien löytyä.
 

  Neil Hunter työporukkansa kanssa on itse rakentanut tällaisen lähetystyöhön sopivan moottoripurjealuksen 60 feet = 18.3 m, tähän kuuluvat mukaan mastot ja purjeet.  Hänellä aikaisemmin oli rakentamansa sementtivene, se Englannin kanaalissa törmäsi vedessä kelluen vaanivaan teräskonttiin. Neil ehti alaikäisen poikansa kanssa pelastautua. Nämä Britit ovat yhä kuin toisen maailman sodan aikana, että kun vihollinen oikein heidät suututtaa, sitten se päättävä ja vielä kovempi taistelu alkaa.
 

Georgia and Loren Murphy tulivat tutuiksi vuonna 1986, he seilasivat USA:sta Tahitille Ranskan Polynesiaan purjeveneellänsä American Flyer Sirkalla oli hyvin kriittinen raskaus Jukkaa odottaessaan, seuransa oli meille siunauksena. Matkansa sieltä jatkui Melanesiaan. Myöhemmin USA:ssa he olivat mukana kristillisten purjeveneilijöiden järjestäytymisessä, syntyi Christian Boaters Association. Tällaisen tarpeesta uskovaisille veneilijöille Loren Tahitilla toi esille. Toimin tämän CBA:n neuvoa-antavan hallituksen jäsenenä.

 

Myrphyt projektinaan rakentavat Zebulun purjealusta, joka on alumiinista tehty. Pituutta 96 feet = 27.43 m, beam 23 feet = 7,01 m, draft 8 feet = 2.4384 m. Kaksi konetta 285hp Cummins Diesels kulkee täydellä lastilla 12 solmua. Purjeilla hyvissä olosuhteissa 17 solmua. Voi ottaa lastia 23 tonnia pystyen purkamaan ne matalikoilla. Hyttipaikkoja 6-8 hengen miehistölle ja 16 mukana matkaajalle.  RO-vedentekolaite tekee merivedestä 3800 gallonaa = 14 384.5648 litraa päivässä.  Voi rientää avuksi saarille missä pyörremyrskyt tai tsunamit ovat tehneet tuhojansa.

 

Lynn & Neil Hunter Englannissa ja Georgia & Loren Murphy USA:ssa ovat kaksi esimerkkiä siitä kuinka Jumala suuressa hiljaisuudessansa ja koskettavassa voimassansa on laskenut sydämelle meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen antaman lähetyskäskyn loppuun suorittamisen näissä maan äärten meren saarissa, jotka ovat kaikkein kaukaisimmat alueet Jerusalemista. Työtä on siellä vielä paljon tehdä.  Nykyaikana ei ole helppoa ja vaatii paperisotaa perusteluineen aivan tuntemattomien ihmisten aluksineen päästä sinne sisälle operoimaan. Tyynen meren kansallisessa yhteistyössä meillä on sitä varten Suomessa Meren Saaret –Lähetys Ry., USA:ssa Sea Islands Mission Inc. Houston, Texas, ja vielä rekisteröidä Sea Islands Mission Ltd. Lontoo, UK.

 

Lähetysaluksien vastaanottajana toimii Eteläisen Tyynen Valtameren helluntaijohtajafoorumi, joka lähetyslaiva M/V Kahden Kalan avulla sinne synnytettiin. Kotipaikkana toimineella Cookin Saarten helluntaiherätyksellä on merkittävä rooli, koska tämän saarivaltakunnan alueella on Penhrynin iso laguunisaari, sinne tarvitsemme tehdä venesataman Mission Marina, joka myös kaupallisena olisi itsensä kannattava ”teltantekoprojektina”. Se on ainoa paikka koko laajalla alueella, jossa ulkomaalaiset veneet voisivat olla turvassa 6 kk pyörremyrskyaikana.  Nykyisin kaikki purjeveneet hätistellään pois lain voimalla tuoksi myrskyajaksi. Siksi maailman ympäri purjehtijoita, vaikka he kylläkin haluaisivat pitää veneensä alueella.

 
Toimin Eteläisen Tyynen Valtameren AOG - helluntaijohtajafoorumin venelähetyssektorin ja Cookin helluntaiherätyksen Ulkolähetyksen kansainvälisenä johtajana. Rukousta tarvitaan. Kari Immonen

 

 

Loren & Georgia Murphy

 

 

Zebulun työn alla

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 
Content 

Front page

  English Menu

Next

These pages are made by Rev. Kari Immonen
kari.immonen@tipikari.com  Phone: +358 45 134 66 91
Copyrights © Sea Islands Mission Inc. 2013. All rights reserved. Hosted by Hannesonline.