Meren Saaret -Lähetys Ry.

Kari Immonen
Paciuksenkaari 14 B 44
00270 HELSINKI, Finland
Mobile: 045 134 66 91
E-mail: kari.immonen@sea-islands-mission.com
Website: www.sea-islands-mission.com
Skype: merensaaret
Facebook: Kari Immonen
Twitter: https://twitter.com/TipiKari

Kia Orana & Bula!

Rakkaat rauhan tervehdykset Jeesuksen ihanassa Nimessä!  Sääntömääräinen vuosikokous pidetään 31.05.2013. PE klo 18.00 Immosilla Pikku Huopalahdessa ylläolevassa osoitteessa. Kännykkä toimii ovikoodina. Kokous on hyvin vapaamuotoinen.

 

Viime vuodet ovat olleet Immosen perheessä myllerrystä, josta hiljalleen elämä alkaa asettua. Vielä antaa lisää aikaa tasaantua ja voimien palautua.  Vuonna 2012 minua otti aivan ensimmäisiä kertoja elämässäni kolmasti sydämestä, mutta tutkimusten perusteella se on vain henkistä. On ollut oma totuttelunsa uudessa vaiheessa leskenä.  Annan kanssa silti oikein hyvin onnistuneesti kahden nyt meloskellaan Jumalan armossa, siinä ihan vain vapaasti kelluen, jos ei muuten jaksa. Kiitos Herralle!

 

Lontoossa Sea Islands Missionin vpj. hyvä ystäväni David Penman on ollut onnettomuudessa polkupyöränsä kanssa. Hänellä on nyt paikkoja kipsissä ja toipumista. Rukoilla. Sinänsä emme ole kiirehtineet yhdistyksen rekisteröimistä Englantiin Ltd:ksi, vaan tulee antaa kaikkien asioiden ihan rauhassa ensin täysin levollisesti seestyä, sillä myös muutama vuosi sitten Davidin vaimo muutti kirkkauteen vaikean sairastelun jälkeen.

 

Walesissa Neil Hunter on ollut uuden rakentamansa teräksisen moottoripurjealuksensa kimpussa.  Hän halusi heti seuraavaksi rakentaa uuden ns. ”käyttöön räätälöidyn” kalastusaluksen, jonka sijoittaa Tyynelle merelle avuksemme tunan/tonnikalastusta varten.  Japanin markkinat tunalle jatkuvasti vetävät, koska siellä päivittäin syödään sashimia. Tunan kalastus on j.H.s. yksi maailman lamoista vapaa varsin tuotava ns. ”teltantekoprojekti” venelähetystyön tukemiseksi.  Mitä tekee armeijalla tai laivastolla, jos ei riittävästi jatkuvia käyttövaroja ”sotimiseen?”

 

Neil katseli myös netistä Pohjois-Atlantilla olleita myytäviä hyviä ko. kalapaatteja, joita edullisesti saisi keväällä tai syksyllä ostaa. Tämä vaihtoehtona osoittautui paremmaksi toteuttaa ajan ja kustannusten suhteen. Englannista aluksen voisi kuljettaa ison rahtilaivan kannella Uuteen Seelantiin, sieltä seilata Fijille. Kuitenkin Englannin talous meni ihan kuralle ja oma taxifirmansa, jolla on kaiken rahoittanut, joutunut kärsimään siitä. Pitkänsiiman kalastusaluksien hinnat ovat alentuneet. Luojan edessä nöyränä rukouksin turvallisesti pysyen odottaa, jotta Hänen askeleissaan kulkea. Niissä ei koskaan tarvitse kiirehtiä eikä hätiköidä. Rukoilla.

 

Suomessa veneilykausi on talven jäiden vuoksi hyvin lyhyt, se karsii kokonaisuutena täällä olevien purjehtijoiden lukumäärää.  Suomalaisissa uskovaisissa veneilijöissä on kyllä aitoa kiinnostusta lähetysvenetyöhön, mutta vaaditaan täysin sujuva englannin kielitaito ja kunnossa oleva talous maan ääriin siirtymiseksi. Tavalliset ”kaupunkilaispojat” eivät siellä pienillä saarilla eristettyinä suuren meren keskellä koe sitä omakseen, mutta niissä olosuhteissa kokeneet eränkävijät ja Xtreme urheilijat ovat paremminkin omassa elementissään merenkulkijoiden lisäksi.

 

Pohjolan alapuolella talvisin eivät jäät vaivaa, mietimme mielekästä ja toimivaa strategiaa uskovien veneilijöiden saavuttamiseksi muualta Euroopasta, rukoilla. Yksi askel siihen suuntaan j.H.s. Sea Islands Mission Ltd:n rekisteröiminen Englantiin, joka vuosisatoja on ollut suuri purjehtijoiden kansa.  Monet heistä pitävät nykyisin veneitään talviaikana lämpöisellä Välimerellä.

 

USA:ssa Sea Islands Mission Inc. Texasissa on veneilijöille valmiiksi tehty ”käytävä” operoimaan Polynesian alueelle.  Floridassa Christian Boaters Association Ass. on riittävä linkki Pohjois-Amerikassa uskovaisiin veneilijöihin, suhteemme heihin ovat hyvät. Toimin USA:n CBA:n neuvoa-antavassa hallituksessa ja Pastor Jone Kata toimii CBA:n Tyynenmeren alueellisena johtajana.

 

Aikanamme erittäin hyvin pääsimme Jumalan armosta aivan sisälle Tyynen Valtameren kansallisiin kuvioihin lähetyslaiva M/V Kahden Kalan kanssa, syntyi myös silloin perustettu Assemblies of God Eteläisen Tyynenmeren Helluntaijohtajafoorumi, joka tarvitsee muualta ulkomailta kuljetusapua evankelioimistyöhön.  Tämän Foorumin hyväksi toimin venelähetystyötä koskevissa asioissa kansainvälisenä johtajana ja Pastor Jone Kata Fijillä puolestaan kansallisena johtajana. Näissä uusissa globaalisissa venelähetystyön kuvioissa operoimme aivan omana Foorumin erillisenä osastona, josta merenkulkukieltä käyttäen; erikoisia ”Kaksi Kalaa Missionin” virallisia agentteja. Neuvomme ja ohjaten autamme kaikkia kiinnostuneita, miten omilla aluksillansa pääsevät aivan sisälle mukaan Tyynenmeren kansallisten herätysliikkeiden työssä.  M/V Kaksi Kalaa Fijillä upposi kesäkuussa 2001, työ jatkuu. Rukoilla.

 

Huom! Toisena maailman lamoista vapaana ns. ”teltantekoprojektina” lähetysvenetyö tarvitsee operatiivisesti j.H.s. Mission Marinan venesatamana Penhrynin laguunisaarella. Tilanteemme on Cookin Saarilla ko. asialle myönteinen, koska aikanamme hyvin ratkaisevasti autoimme maan hallitusta ja kansaa lähetyslaiva M/V Kahden Kalan kanssa ulkosaarten hätäapukuljetuksilla. Toimin Cookin Saarten Assemblies of God herätysliikkeen Ulkolähetyksen kansainvälisenä johtajana. Hyvä ystäväni ja työtoverini Rev. Tevai Vaka (Bobby) Matapo Cookin Saarten helluntaiherätyksen johtaja, eläkkeelle siirtynyt koko saarivaltakunnan poliisipäällikkö, ”Pastor Bobby” toimii Meren Saaret -Lähetys Ry:n ja Sea Islands Mission Inc:n Tyynenmeren kansallisena johtajana.

 

Erittäin kipeästi tarvittuna venesatamana ”Mission Marina” Penhrynillä turvaisi hyvin strategisesti lähetysveneiden pitkäaikaisen oleskelun Polynesiassa, myös 6 kk:n pyörremyrskyaikana. Tämä on tärkeätä uskovaisille veneilijöille, jotta voisivat levollisemmin tulla sinne avuksi. Penhryn on vapaa pyörremyrskyistä. Myös turisti- ja huvipurjehtijat, jotka nyt pakosta purjehtivat maapallon ympäri jättäisivät mieluimmin veneensä sinne maksua vastaan turvaan, itse lentäen kotia tuoksi 6 kk:n myrskykaudeksi. Vaikka maailmassa olisi mikä lama, aina purjehtijoita sinne riittää. Se taloudellisesti auttaisi Mission Marinaa ja synnyttäisi laajemmaltikin kansallisille työtä veneilijöiden lisääntyessä.

 

HUOM! Meillä on venelähetyksessä etiikkana, että rahaa ei painostaen kerjätä, vaan rukoillen löytää tehokkaita tapoja tehdä varoja, kuitenkin tinkimättä vapaudesta toimia 100% evankelioimisessa.

 

HUOM! Polynesiassa on 6 kk vuodesta maailman paras purjehdussää.  Mission Marina itsessään myös merkittävästi evankelioisi kaikkia, jotka itse kukin syystä tai toisesta näkevät vaivan sinne asti kauas maapallon selän taakse rankan matkan seilata. Sellainen purjehtija on vakiintuneesta ja turvallisesta kiintopisteestä hyvin kiitollinen kuviona oleskella pidemmänkin ajan.  Tietenkin, ainahan myös uusia uskoon tulevia purjehtijoita avuksi tarvitaan. Rukoilla.

 

Hengellistä käytännöntyötä ei koskaan voida tehokkaasti synnyttää, eikä toteuttaa pelkän kynän ja viivoittimen avulla, sillä elämä aina vain todellisuudessa virtaa.  Raamatussa fariseusten kohtalokas virhe oli jättää kulmakivi pois rakennuksesta, siksi levollinen ja syvällinen aika Lähetyksen Herramme Jeesuksen Kristuksen jalkojen juuressa on kaikessa tärkeintä.

 

Paljon kokenut hengellinen Herran palvelija Fijin helluntaiherätyksen johtaja ja koko Eteläisen Tyynenmeren helluntaijohtajafoorumin johtaja Rev. Filimoni Kama Waqa vielä eläessään minulle niistä oloista kertoen valisti, että vaikka maailmassa onkin monia lamoja, ei taivaanvaltakunnan työ voi aina loppua heti siihen, jos rahat loppuvat. Silloinhan heidän näillä saarilla monesti pitäisi aina vain jatkuvasti keskeyttäen lopettaa ihan kaikki työ, koska siellä usein juuri niin tapahtuu. Tyynenmeren kansalliset asuvat hyvin laajoissa ulkosaaristoissaan valtaosin sellaisilla alueilla, joissa vallitsee suuri ikityöttömyyden aiheuttama köyhyys.

Lähetystyö on Jumalan Pojan Herramme Jeesuksen Kristuksen käskyn alaista työtä. Isällämme rakkaudesta iankaikkisiin sieluihin pyhyydessään on Hänen kauttansa omat tiensä, tapansa ja aikansa kauniisti kuljettaa rauhansa askelissa.

                   Siunauksin, Kari Immonen
 
Helsinki 20 MAY 2013

 

 

 

 
Content 

Front page

  English Menu

Next

Next

These pages are made by Rev. Kari Immonen
kari.immonen@tipikari.com  Phone: +358 45 134 66 91
Copyrights © Sea Islands Mission Inc. 2013. All rights reserved. Hosted by Hannesonline.